Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Mike & Sandies Foyer: Wainscoting

Anonim

Namn: Mike och Sandie
Typ av projekt: Renovering av foyer
Plats: Saskatoon; Saskatchewan, Kanada
Typ av byggnad: 2 1/2 våning enfamiljshus, byggd 1919

Renoveringsdagböckerna är ett samarbete med vårt samhälle där vi presenterar dina stegvisa renoveringsförlopp och ger monetärt stöd för att få det gjort i stil. Se alla våra Reno Diaries här.

Klädseln på den nedre halvan av väggarna i appliqued wainscoting tog mycket mer uppmärksamhet än att lämna väggarna nakna, men resultatet är ganska glatt! Vi har kunnat plocka bort det lite efter bit som vi mosey längs (det fortsätter också uppför trappan och in i 2: a våningen hall), vilket har varit bra för att hålla energin flyter. Det har varit som ett pussel vi kan lägga i bit för bit när vi hade några minuter här och där: kul med omedelbara resultat.

Wainscoting, del 1 - baseboards och stolskena installerad.

Wainscoting del 2 - vertikala bitar tillagd och baseboard avlägsnas för att installera golv.

Del 3 - Baseboard är tillbaka.

Kvartalsrundor installerade.

Primed och målade!

Först var plattorna torkade och stolskenan jämnades och fästes. Uppy-downy bitar fästes nästa, skapa "paneler". Baseboards togs bort för att installera marmor golv och sedan fästas, och sedan kvartskolorna målades och installerades. Slutligen fyllde vi alla spikhålen och grundade och målade allt. Väggarna (liksom golven) i detta nästan 100-åriga präriedjuret är wonky doodle dandy: gammalt gips och lath med kurvor som en dam. Va-va-voom! Många caulk och trä fyllmedel uppmanades där våra snickeri färdigheter misslyckades. Och nu är hon: målade ganska i fräsch ljus Ultra White (Behr).

Vi är lovin 'den karaktärsökning som de konturerade panelerna lånar till hennes redan etablerade personlighet. På 32 "höga står stolskenan på en klassisk höjd ... och genom att hålla den i samma höjd som det intilliggande vardagsrummet, finns det kontinuerligt flöde mellan rum, även om de är olika färger. Panelerna verkar ha accentuerat de 9 taken, och deras vithet ger en skarp ljusinställning. För att slutföra ensemblet lade vi till en plasterringgjutning vid det nyplacerade ljuset, för vi är så grymma, gräva.

Gipsformningen vid ljusarmaturen.

De pågående resultaten av renoveringen blir tydliga nu. Vårt nya utrymme har redan haft en stor inverkan på hur vi mottar och tas emot i vårt hem. Den nya foajén är öppen, ljus och lyxig i jämförelse med den mörka grotten av gammalt och busted försummade hus det en gång var. Vi tog en promenad nerför minneskörfältet på "före" bilderna och stora leenden växte på våra trötta färgspeglade ansikten. Arbetet visar, och det känns verkligen bra!

Nästa upp tackar den tricksy trappytan ... äntligen. Vi är rädda (att prova något nytt) och avslutat (för att få det klart) allt på samma gång! Giddyup!

Beräknad tid för projekt: 10 veckor
Återstående tid: 6 veckor

Kolla in hela serien (hittills) och var säker på att bli med oss ​​imorgon för avbetalning nr 9 av Mike och Sandie's Foyer Renovation.

(Bilder och dagboktext: Mike och Sandie)

Fler inlägg i Renoveringsdagbok: Mike & Sandie's Foyer

Mike & Sandies Foyer: Ny Golv

Mike & Sandies Foyer: Avsluta trappan