Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Look: Modern Meets Victorian

Anonim

Nyutexaminerade av USC: s arkitekturskola, Christopher Megowan, skickade oss flera bilder och en detaljerad beskrivning av ett arkitektoniskt projekt som sammanfaller ett modernt tillägg med ett hundraårigt Victoriahem i den historiska delen nära Trojanskampanjen för att vi ska kunna dela. Han ville ha feedback om sitt första byggda projekt, så berätta för honom vad du tycker! Foton och detaljer nedan ...

"Detta projekt är ett modernt 1200 kvadratfot tillägg på baksidan av ett hundra år gammal viktorianskt hem ett kvarter från University of Southern California. Genom åren har det inre av det befintliga huset långsamt avskiljts för att bli en duplex med För att respektera viktorianernas proportioner och arkitektoniska karaktär, var gamla och nya förvarade i bukt av en fem fot bred klar polykarbonat bilaga som fungerade för att lösa alla sektionscirkulationsförbindelser mellan gammalt och nytt.

Eftersom området kring universitetet blir tätare med tanke på ökningen av efterfrågan på bostäder rivs många äldre hem för att skapa plats för större flerbostadshus. I detta scenario förhindrade denna tillägg avfallet och rivningen av det äldre huset och återanpassades det används för att tillgodose områdena efterfråga högre beläggning. I slutändan är det grönare att hitta kreativa sätt att uppgradera och återanvända befintliga strukturer än att riva och bygga nya.

Detta projekt ägs och utvecklades av två studenter vid University of Southern California. Christopher Megowan, en av de två studenterna / ägare, designade projektet medan han fortfarande studerade vid Arkitektskolan. Inköpt som student bostadsinvestering, var tillägget konstruerat på en stram budget på mindre än 130 dollar en kvadratmeter.

Tillägget utformades så effektivt som möjligt för att inte komplicera konstruktionen och minska materialavfallet. Designad på materialgaller, var huvudvolymen av tillsatsen detaljerad från de yttre 4'x8'-fibercementpanelerna och polykarbonaten i. Med tanke på egenskapens "urbana" natur och kontext bakom sig (tillägget ligger intill parkering och en gränd), ljus och luft prioriterades över en vy. Designen ger jämnare filtrerat naturligt ljus till en bråkdel av glaspriset. Vidare, i ett grannskap med barer över de flesta husens fönster, ger polykarbonatet mycket mer säkerhet än glas. Ljus och luft är uppdelade i två funktioner som ventilationsflikar, som är klädda i fibercementpanelen och två operativa takfönster gör det möjligt för luft att passera och främja passiv ventilation.

Polykarbonatväggarna är anslutna mellan dubbarna för att rymma belysning som skulle tillåta väggarna att glöda (den ursprungliga avsikt var att färgskiftande lysdioder skulle placeras mellan dubbarna för att tillåta väggarna att byta färg, men denna lösning visade sig vara för dyr). Vid användning av fibercementpanelens regnskär, termiskt stabiliserande betonggolv på underdelen och polykarbonatet, kunde denna tillsats byggas till ett pris per kvadratmeter som var konkurrenskraftigt med stuckatur och andra mindre önskvärda ytor.

De inre volymerna dra nytta av höga tak och öppet rumsflöde mellan befintliga hus, bilagan och de gemensamma rummen i tillägget. Sovrummen har vardera en skjutdörr som ger integritet mellan utrymmen och omsluter garderoberna som fungerar som en ljudspärr till de gemensamma utrymmena. "

Christophers arbete och kontaktinformation finns på hans hemsida.