Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Dan's Kitchen: Golv, Final Version

Anonim

De nyligen renoverade våningarna, titta på matsalen från köket.

Namn: Dan Bailey
Typ av projekt: Kök remodel
Plats: East Boston, Boston, Massachusetts
Typ av byggnad: 2 : a våningen lägenhet i ett grekisk-Revival Row House

Renoveringsdagböckerna är ett samarbete med vårt samhälle där vi presenterar dina stegvisa renoveringsförlopp och ger monetärt stöd för att få det gjort i stil. Se alla våra Reno Diaries här.

De ursprungliga tallarna i min lägenhet är långt ifrån perfekt. Men alla små nicks och repor och nagelhål och färgvariationer i golvbrädorna berättar en historia. Jag känner att byggnadens historia är skrivet i dessa våningar. Så jag var lite orolig att ha golvrenoverad - jag var orolig att en noggrann slipning och några polyuretanskiktar skulle kunna radera några av den här historiska karaktären. Samtidigt behövde golvet desperat att förädlas. Det fanns några djuphuggningar och finishen hade slitits ner till blått trä på platser, för att inte tala om den mycket reella risken att få en splinter när man gick runt med nakna fötter. Och det nytäckta och lappade köksgolvet var dammigt och helt oavslutat.

De nyligen renoverade köksgolv.

Så den här veckan tog jag in en golvbesättning för att refinansiera alla golv i lägenheten. Golven kom ut bättre än jag kunde ha hoppats. Jag valde en satin finish eftersom jag trodde att en blankare finish skulle se ut ur platsen med åldern på golven och alla deras brister. Satinfinishen har gett golvet ett mjukt glöd som verkligen ger ut den naturliga gula färgen på den åldrade tall. Kanske allra bästa är de små imperfektionerna i golven mjukare, men fortfarande synliga. Och naturligtvis är golvet nu silkeslätt, så du behöver inte oroa dig för splinter. Som en extra fördel är dammsituationen äntligen under kontroll, eftersom golv killar använde ett industriellt hållsvakuum för att avlägsna allt damm innan du sätter ner polyuretan.

Köket golvet (överst) kom ut lite ljusare än matsalen golvet (botten).

Det finns mycket färgvariation på de raffinerade våningarna. När jag kikade in medan den första polyuretanskiktet torkade tidigare i veckan märkte jag att köksgolvet var betydligt lättare än matsalvåningen. Jag började omedelbart ångra att jag inte hade färgat köksgolvet för att bättre passa matsalvret innan du applicerade polyuretanfärgen. Nu när golven är färdiga är denna färgskillnad inte lika märkbar, men det finns fortfarande en viss färgvariation från rum till rum och även från bord till bord. Pine tenderar att mörkas eftersom det utsätts för solljus över tiden. Och eftersom köksgolvet har täckts med en plywood underlag i årtionden, har det inte mörkats lika mycket som matsalvåningarna. Men jag är säker på att färgen på matsalen och köksgolv kommer till och med ut över de närmaste åren.

Det raffinerade golvet i det snart skaffade skafferi kom ut ännu mörkare än golvet i matsalen.

En av anledningarna till att jag bestämde mig för att refinansiera golven denna vecka var så att jag kunde schemalägga leveransen av de nya apparaterna. Jag var mest glada över det nya kylskåpet. Jag planerade att tillfälligt lägga den i matsalen och börja omedelbart använda den för att lagra mat. Att flytta från mitt nuvarande minikylskåp till ett fullstor kylskåp skulle innebära att jag kunde lagra en normal mängd lättfördärvlig mat och skulle inte längre behöva gå i livsmedelsbutiken tre gånger i veckan. Så jag blev förödad när apparatens butik heter dagen före den planerade leveransen för att berätta att kylskåpet är ombestämt. Ändå kom sortimentet och huven fram i tid denna vecka.

Det nya Bertazzoni-sortimentet, delvis demonterat och i skyddande förpackningar.

Innan golven var refinished, klippte min entreprenör och installerade lite ny gjutning runt panelerna under fönstren i matsalen. Jag glömde att ta en bild av den gamla gjutningen, men det var helt platt och ointressant och nästan säkert inte original till rummet. Den nya formningen klassar verkligen upp matsalsfönstren och uppmärksammar den dekorativa insatspanelen. I slutet av veckan lappade jag alla nagelhålen i formningen med Ready Patch och klevde ihop alla sömmarna. Fönstret trimmer och paneler är nu redo för ett lager ljus vit färg.

Det nuvarande läget i matsalen, med nyligen renoverade golv.

Beräknad tid för projekt: 12 veckor, men nästan säkert mer
Återstående tid: 3+ veckor

Kolla in hela serien (hittills) och var noga med att bli med oss ​​nästa vecka för avdrag nr 13 av Dan's Kitchen Renovation.

(Bilder och dagbokstext: Dan Bailey)

Fler inlägg i Renoveringsdagbok: Dan's Kitchen

Dan kök: Allt om golv

Dan's Kitchen: Matsal Progress