Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Dan kök: Skåp!

Anonim

Utrustad huva och omgivande skåp installerade.

Namn: Dan Bailey
Typ av projekt: Kök remodel
Plats: East Boston, Boston, Massachusetts
Typ av byggnad: 2 : a våningen lägenhet i ett grekisk-Revival Row House

Renoveringsdagböckerna är ett samarbete med vårt samhälle där vi presenterar dina stegvisa renoveringsförlopp och ger monetärt stöd för att få det gjort i stil. Se alla våra Reno Diaries här.

Köket har äntligen börjat ta form. Under de senaste veckorna och månaderna har jag lagt mycket tid på att tänka på hur det färdiga köket kommer att se ut. Men den här veckan, som min entreprenör, Gregg, och jag installerade de övre skåpen en efter en, började kökets layout att komma i fokus. Det är fortfarande en lång väg att gå, men det är uppmuntrande att se några skåp på plats, och Gregg och jag har börjat prata om att avsluta detaljer som kronformning, kakel och trim.

En vägg av övre skåp installerad.

Arbetet med att fästa skåp på väggarna var anmärkningsvärt enkelt. IKEA har utvecklat ett genialt system som innebär att man monterar en metallskena på väggen och sedan hänger skåp från skenan. Skenan stöder flera skåp, och när den är jämn och fast vid väggen behöver man inte individuellt anpassa och nivåera varje skåp. Vi kunde hänga varje skåp om några minuter, men eftersom vi var tvungna att ändra flera skåp tog det hela taget hela veckan för att få alla väggskåp på plats.

Vänster: Skåpet med ett hörn avlägsnades innan det monterades runt avfallsröret. Höger: Bildtext Avfallsröret är dolt inuti skåpet med en triangulär trälåda.

Den mest allvarliga modifieringen innebar att man skar ett skåp för att passa runt en sektion av gjutjärnsavfall. Avloppsrörets vertikala del finns i ett jaktspår som går upp i kökets bakvägg, intill det område som upptar av skåpen. Men när avfallsröret närmar sig taket, skjuter det ut till vänster på en diagonal. I början bestämde jag mig för att dölja denna diagonala sektion av röret inuti ett skåp, i stället för att bygga en besvärlig triangulär jakt runt den. Men för att kunna passa i skåpet runt röret, var vi tvungna att ta bort ett helt bakre hörn av skåpet. Skåpet såg lite instabilt ut med ett saknat hörn, men när vi fick det på plats och fästa det på väggen och det intilliggande skåpet, blev det ganska stabilt. Senare i veckan byggde Gregg en triangulär trälåda för att dölja röret i skåpet. Röret upptar cirka en fjärdedel av skåpet, men det finns fortfarande gott om lagringsutrymme. Sammantaget är det ett ganska smutsigt sätt att dölja en besvärligt placerad sektion av röret.

Den mörka övre hörnskåpet, gjord genom att fästa en panel på en 30-tums skåp.

De andra skåpförändringar var mer rutinmässiga. Jag bestämde mig för att installera en blind övre skåp i hörnet. IKEA har ett diagonalt hörnskåp, men jag föredrar det mer snedställda, rätvinkliga utseendet på blindhjulets skåp. Det speglar de nedre skåpens fotavtryck och verkar inte ta upp så mycket utrymme. Tyvärr gör IKEA inte ett övre skåp med blinda hörn, så vi monterade en sidopanel på ett 30-tums skåp för att konvertera det till ett blindt hörn.

I slutet av veckan installerade Gregg huven och huven, kapningsöppningar för avgasledningen och strömförsörjningen till huven. När huven är ansluten till avloppskanalen kommer Gregg att bygga en annan trälåda för att dölja kanalen i skåpet. Det enda övre skåpet som vi inte har installerat ännu är den nio tums skåpet till vänster om höjden av huven. Eftersom IKEA inte tillverkar en nio tums skåp, måste vi skära en 12-tums skåp ner till nio inches.

En nuvarande utsikt över köket.

Vi tillbringade resten av tiden denna vecka och förbereder oss för att installera de nedre skåpen. Gregg sjönk och nivellerade skåpbassängerna och fäst dem på väggarna. Han tog också bort gipsväggen från backsplashområdet och förberedde sig för att ersätta det med cementplatta för att ge en yta för kakel. Men innan vi kan installera cementplåten, måste rörmokaren förlänga vattentätningarna till diskbänken och elektrikeren behöver installera underskåpsljusen. Jag tillbringade merparten av min fritid i veckan och började måla skåpdörrar, trimmer och fyllnadsstycken så att allt kommer att vara klart att gå när resten av skåpen är installerade.

Gipset i backsplash-området har tagits bort för att möjliggöra montering av cementbrädans baksida för att förbereda plattningen.

Est bildade tid för projekt: 24 - 26 veckor
Återstående tid: 1 - 3 veckor

Kolla in hela serien (hittills) och var noga med att gå med oss ​​nästa vecka för avdrag # 27 av Dan's Kitchen Renovation.

(Bilder och dagbokstext: Dan Bailey)

Fler inlägg i Renoveringsdagbok: Dan's Kitchen

Dan's Kitchen: Gips, del 3

Dan kök: Köket kommer tillsammans