Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Dan kök: Alla trimmingar

Anonim

Den ursprungliga trimmen, som ses här runt ett bågfönster i vardagsrummet, är stort och statligt.

Namn: Dan Bailey
Typ av projekt: Kök remodel
Plats: East Boston, Boston, Massachusetts
Typ av byggnad: 2 : a våningen lägenhet i ett grekisk-Revival Row House

Renoveringsdagböckerna är ett samarbete med vårt samhälle där vi presenterar dina stegvisa renoveringsförlopp och ger monetärt stöd för att få det gjort i stil. Se alla våra Reno Diaries här.

När jag gick in i min lägenhet för första gången för 18 månader sedan märkte jag omedelbart trimmen. Lägenheten var fortfarande en uthyrningsenhet vid den tiden och det ursprungliga träverket var i desperat behov av fräsch färg. Men även i detta flisiga och smutsiga tillstånd var fönstret och dörrhöljet verkligen imponerande. På nästan sex tum bred var det stort och djärvt, med en insetlinjär design som var avsedd att framkalla klassiska grekiska kolumner. Även om resten av lägenheten var ganska nedslagen, gav fönstret och dörrhuset platsen en statlig lyxig luft, och det sprang runt fönstren och dörrarna överallt i lägenheten. Överallt, det är, förutom köket.

De ursprungliga plankerna har ett intressant vattenfallsmotiv.

I början av renoveringen var den befintliga trimmen i köket tunn och spetsig och saknade även den mest grundläggande prydnaden. Såvitt jag kunde säga var trimmen installerad samtidigt som skåpen och allt annat i köket, och hade samma dålig kvalitet. Det kompletterar verkligen inte den biffiga 165-åriga trimmen i resten av lägenheten. Så jag drog ner den och slängde den ut.

De nya baseboardsna och gjutningarna påminner om lägenhetens ursprungliga baseboards.

När resten av köket kom samman de senaste veckorna började jag leta efter trim som skulle komplettera det ursprungliga träverket i resten av lägenheten. Jag hittade några betydande alternativ med raka linjära mönster som skulle ekosera den befintliga trimmen. Men vid något tillfälle insåg jag att det jag verkligen ville ha var att replikera lägenhetens ursprungliga trim istället för att bara komplettera den.

Repliken omsluter öppningen till matsalen.

Så jag frågade min entreprenör, Gregg, om han var redo för att återskapa det ursprungliga fönstret och dörrkarmarna. Han trodde att det skulle vara ett roligt projekt och började leta efter en lämplig routerbit för att klippa trimmen. Tyvärr kom han upp tomhänt. Profilen av den ursprungliga trimmen är ett konkavt, stegat mönster som är svårt att skära från ett enda trä. I stället bestämde Gregg att montering av trimmen från tre stycken - en bakstycke med två stegade bitar fixerade till framsidan. När trimmen är caulkad och målade, blir det omöjligt att berätta att det inte klipptes från en enda bit av trä.

Repliksfönstret hölje och gjutning, begravd bakom en hög med byggmaterial.

Vid slutet av veckan lyckades Gregg att tillverka och installera alla basplattor samt trimmen runt öppningen till matsalen och fönstret, inklusive en insatspanel under fönstret. Eftersom alla nya kläder är rå furu, måste jag klistra på nagelhålen och pryda och måla allt.

Applicera grout.

Medan Gregg installerade trim den här veckan, slutade min flickvän, Mara, och jag till backsplash. Med förra veckans kakelupplevelse under vårt bälte gick kakelstenen bakom kaminen ganska snabbt, och senare i veckan grouchade vi hela backsplashen. Vi valde en mörk kolmjölk, som tillsammans med den vita tunnelbanan ger köket en klassisk 1900-tals känsla. Grouting är rörigt arbete.

Rengöring av överskott.

När injektionsblandningen var blandad, använde jag en gummiflotta för att sprida den över bakplattan och arbetade den i kakelfogarna när jag gick. Efter ungefär tio minuter följde Mara bakom mig och torkade bort den överskjutande injekteringen med en fuktig svamp. Vid denna tidpunkt var backsplashen utsmyckad med svart grout och såg allting hemskt ut. Men efter att ha väntat en annan timme torkade jag av de torkade grout-smutsarna med en torr trasa och lämnade ren vit kakel. Ryggplattan ser bra ut. Den mörka grout kontrasterar snyggt med den vita kakel och kompletterar täljstensten bänkskivan.

Den färdiga backsplashen!

Estimerade tid för projekt: 30 veckor
Återstående tid: 1 vecka

Kolla in hela serien (hittills) och var noga med att gå med oss ​​nästa vecka för avdrag # 33 av Dan's Kitchen Renovation.

(Bilder och dagbokstext: Dan Bailey)

Fler inlägg i Renoveringsdagbok: Dan's Kitchen

Dan kök: Tid för kakel

Dan kök: Nästan där