Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Christine och Pierre kök: Farväl, Pantry

Anonim

Att ta bort cinder block är inte en cakewalk. Eller tyst.

Namn: Christine & Pierre
Typ av projekt: Kök remodel
Plats: Montreal, Quebec
Typ av byggnad: Bottenvåningen lägenhet av en triplex, 1100 kvadratmeter

Renoveringsdagböckerna är ett nytt samarbete med vårt samhälle där vi presenterar dina stegvisa renoveringsförlopp och ger monetärt stöd för att få det gjort i stil. Se alla våra Reno Diaries här.

Vi startade vår renovering med den mest dramatiska och (förhoppningsvis) mest traumatiska delen av hela processen - borttagandet av det bärande skafferi och installationen av tre balkar på plats.

Det här är pantryet avtagna till cinder-blocken. Ger en ganska bra bild av vad som togs bort.

På grund av en planeringskonflikt har arbetet för detta skjutits tillbaka, och killarna slutade börja arbeta på helgen - och sedan arbeta från 4:30 till 9:00 varje kväll under veckan. Detta innebar att vi var hemma för praktiskt taget alla delar av den här galna prövningen. Det var så bra, eftersom jag var super nyfiken och glad att se alla detaljer som de hände, men inte så bra för vår sanity. Matlagning var omöjligt eftersom det var rätt bredvid byggzonen, och vi båda hade galen veckor på jobbet, vilket innebar att våra stressnivåer var maximala vid slutet av veckan.

Jag bör nämna här att det här är lite mer komplicerat än en vanlig bärbar strålinstallation. Mängden last som dessa balkar bär är stor. Det finns två våningar ovanför oss och de har alla denna cinder-block pantry. Även konstruktionsingenjören sa att det var ett av hans mer komplicerade jobb (vilket helt uppriktigt jag önskar att jag inte visste).

Det här är mer eller mindre deras teknik för att installera strålarna - lägga upp tillfälliga stöd som stöder golvets vikt ovanför, sedan avlägsna vägg / stråle och sedan glida i den nya underen.

För att installera strålarna skulle de först hacka hål i befintlig konstruktion till trådbalkar över viktbelastningen och stödja sedan de balkarna med metallkolumner. När lasten var fördelad kunde de ta bort väggen under, och sedan sätta den nya strålen på plats. Slutligen skulle de glida stödkolumnerna under den nya strålen, bulta hela affären tillsammans och ta bort de tillfälliga stöden. För att förbereda sig för denna process tillsatte de också ytterligare stöd i källaren för att bättre fördela vikten.
Installationen av den första strålen var den mest komplicerade, eftersom den var den största och spände över det som en gång var slutet av byggnaden. Det tog tre hela dagar att få den första på plats, där laget installerade tillfälliga stöder och tar bort bitar i steg. De två andra strålarna gick upp relativt snabbt.

Balkar 1 och 2 har installerats här, 3 är fortfarande att gå. De tillfälliga stöden är fortfarande kvar.

Vi hade ett par incidenter med grannarna på övervåningen, som deras varmvattenlinjer och några kraftledningar går genom denna del av vår lägenhet. Ett par ledningar har skurits under demo, men har reparerats ganska snabbt. Grannen strax ovanför oss fortsatte att finna att hon inte hade något varmt vatten, vilket vi inte kunde räkna ut - vi kollade och dubbelkontrollerade alla ledningar och kunde inte hitta problemet. Det visar sig att den konstanta vibrationen från borren och hammarna hade jigglat säkringen i hennes varmvattenberedare bara en bit och det var bara en gång i gång. Lyckligtvis gossarna här räknade ut problemet och vi kunde undvika ett serviceanrop.
Kvällen innan den första strålen skulle installeras hade jag en liten panikattack, eftersom den satt på golvet. Balkarna är mycket större än vad vi förväntade oss - 20 ", och de är installerade 4" ner från taket. Jag hade koncentrerat mig så mycket på hur mycket kolumnerna nära väggarna skulle påverka layout som det inte ens hade hänt mig att dubbelt kontrollera höjden på balkarna. Det är inte att säga att de kunde ha förändrats, men jag kunde ha mentalt förberedd för detta om jag skulle läsa planerna lite mer noggrant.
För en dag kände jag den rädsla som är vanlig i början av renoveringsprojekten - "Jag har brutit mitt hem oåterkalleligt." Den här stora strålen gick upp och inledde denna förändring verkade som ett dumt misstag. Men så snart som skivans väggar började komma ner, slappna jag av. Även med de stora balkarna är rymden helt förvandlad. Flödet är mycket bättre och det befintliga köket blir så mycket ljusare än tidigare. Dessutom gör det faktiskt för oss att göra en layout som är meningsfull.

Inget mer skafferi!

När killarna äntligen hade packat upp och gick hem, spenderade vi en hel lördagsmorgon en storstuga i lägenheten. Dammet hade gjort sig till varje yta, trots plastbarriären. Lägenheten är långt ifrån * ren *, och vi har fortfarande mycket mer demo att gå, men åtminstone drar inte mitt öga när jag går runt lägenheten.

Beräknad tid för projekt: 12 veckor
Återstående tid: 11 veckor

Kolla in hela serien (hittills) och var säker på att bli med oss ​​nästa vecka för # 5 i Christine och Pierre's Diary.

(Bilder och dagboktext: Christine Zoltok)

Fler inlägg i Renoveringsdagbok: Christine & Pierre's Kitchen

Budgeten för Christine & Pierre's Kitchen

Christine och Pierre's Kitchen: all kakel måste gå