Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Före och efter: Ett litet Manhattan kök expanderar och lyser upp

Anonim

När Frans och Dalal köpte sin studio i Manhattans Gramercy Park, visste de att det skulle behöva lite arbete. Studion, medan rymliga och ljusa, hade några nackdelar, en av dem var det lilla, trånga köket. Inbäddat i en liten alkov och avskild från enhetens huvudsakliga bostadsutrymme, var köket mörkt och mörkt. Med lite hjälp från sitt designteam tog paret om att expandera sitt kök, byta ut inventarier och lägga till funktion som skulle göra det varmt och inbjudande utrymme.

Innan var köket bara sex av åtta meter - ett rum som knappt var ett rum - som öppnade på en hall som ledde till vardagsrummet. (På bilden ovan är dörren som leder till köket till vänster.) Den största förändringen som gjordes under renoveringen rivde ner väggen mellan köket och korridoren och återställde en garderob på motsatt sida av korridoren som del av köket.

Detta gör både korridorer och delar av köket och hjälper till att öppna det nyligen förstorade köket till resten av lägenheten. Även om det fortfarande är lite på lilla sidan finns det utrymme i det nya köket för en liten frukostbar och ett vinkylskåp.

Anpassade grå Shaker-stil skåp ersatte de gamla bruna. De är parade med vita övre skåp med glasdörrar, toppade av en vit marmorbänk. Valet för öppna hyllor, istället för skåp, över diskbänken ger köket en mer rymlig känsla. Till vänster om kaminen ger några små hyllor förvaring för kryddor. Valnötet på hyllorna ställs vackert av den nya glasplattans bakplatta.

Mikrovågsugnen, som används sällan, ligger under frukostbaren och ett genialt litet hörnskåp garanterar att varje skåputrymme används.

På den motsatta sidan av köket användes en plats som en gång var upptagen av en enda garderob för några separata funktioner. I mitten är kylskåpet dolt av skåppaneler för att smidigt blanda sig med väggen. Till höger om kylskåpet finns en liten garderob som fungerar som ett lera rum, en fångst-allt för rockar, hattar och alla de små saker som tenderar att röra upp en lägenhet. Till vänster finns ett vinkylskåp med ett litet stapelutrymme upptill - en liten touch som gör det här utökade köket både roligt och funktionellt.

Frans och Dalal hittade sin entreprenör på Sweeten, en gratis tjänst som matchade husägare med lokala allmänna entreprenörer. Du kan läsa mer om projektet, se fler bilder och hitta källor på Sweeten-bloggen.