Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Före och efter: En funktionell uppdatering för ett trångt kök

Anonim

Innan: Det gamla köket, vänd mot tvättstugan.

Denna Park Avenue-lägenhet, välsignad med funktioner som många New Yorkers skulle döda för, som en underbar takterrass, hade också ett problem som är vanligt för många äldre hem: ett trångt, konstigt format kök som var lite eftertanke i den ursprungliga planlösningen. Utrymmet var litet och knepigt uppbrutet, med köket en lång promenad från någon matplats.

Så husägare, som älskar att laga mat och underhålla, anlitade arkitekten David Katz för att skapa ett ljusare och mer funktionellt utrymme - allt inom ramen för den befintliga planlösningen.

Efter: Samma utsikt, med tvättstuga (nu köket) öppet till det gamla köket (nu frukostrummet).

Katz hade några smarta lösningar för att utvidga utrymmet och göra det till en plats där hans klient skulle älska att laga mat och underhålla. Han öppnade upp som brukade vara ett grovkök och gjorde det i köket. (Tvättmaskin och torktumlare flyttades till ett annat ställe i lägenheten.) Det utrymme som tidigare var köket är nu en frukostkrog, där gästerna kan umgås och prata med kocken.

Golvplanerna före och efter

Området som det nya köket är ganska litet - bara sex meter bredt - men några viktiga detaljer gör det till ett bra jobb. Utrymmet är inte tillräckligt stort för ett traditionellt uformat kök, men Katz pressas i lite extra förråd genom att lägga till en rad grunda skåp längs kökets högra vägg. Detta ger några extra ställen att stash saker, samtidigt som utrymme lämnas för att flytta runt. Den speglade backplattan skapar en illusion av ett större utrymme, och det nya karmfönstret sträcker ut köket till utomhus.

Innan: Titta ner korridoren mot det gamla köket.

Efter: Samma utsikt från den nya butlers pantry.

Frukostrummet har också två karmfönster, som ger ljus och öppnar utrymmet till den förutnämnda takterrassen. Hallen från frukostrummet leder till en butlers pantry, som förbinder köket med matsalen.

Designer Mario Buatta lagde bakgrundsbakgrundsbakgrunden och de botaniskt skrivna bänkplatserna, som betonar anslutningen med utomhus. Slutresultatet är ett utmärkt exempel på att arbeta inom gränserna för ett utrymme - samtidigt som man spelar upp sina bästa funktioner.

Allvarligt, en takterrass i New York. Vi kan alla drömma.

(Bilder: John Bartlestone för Katz Arkitektur)