Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Före och efter: En Framgårdsmakeover med massiv Curb Appeal

Anonim

Det här området på Bay Area hade sett bättre dagar, men nu är det en urban oas värd stor beundran och avund, särskilt av deras turvänner som får inbjudningar till solnedgångskocktailer men inte behövde göra något av det verkliga arbetet. Om du råkar ha ett liknande projekt att ta itu med, har den här läsarens inlämning den mest noggranna processbeskrivningen som någonsin setts i ett för & efter-inlägg.

Allt ser så frodig och lyxig ut! Läsarna Tisha och Albert tog bort alla de döende och drabbara växterna och ersatte dem med färska skönheter i ett fascinerande utbud av gröna nyanser. Hela gården är mycket mer fylld, och viningplantorna knyter trädgården till huset och skapar ett välkomnande flöde.

Denna gård är ganska typisk för främre varv i San Francisco: smal, väldigt brant och svår att göra mycket med. Det är lätt att titta på ett hem så här och tänka "Du har en gård! Och det är grönt!" men den här gården hade definitivt några problem att dessa bilder inte helt avslöjar:

Den branta gården hade en döende rökelse cederträ som det huvudsakliga trädgårdselementet tillsammans med decennier gamla växter inklusive boxwood, buskar och murgröna. Växtmaterialet var inte bara daterat utan också desperat i slutet av dess livslängd. Boxwood som springer längs den smala uppfarten skrattade ofta vår bil. Den privet häck och murgröna vid kanten av trottoaren blockerade synpunkter på fotgängare och gatan trafiken medan du lämnar enheten. En låg hållvägg nära trottoaren erbjöd den enda nivån i gården.

Död, döende, daterad, skrapa, och det gjorde att dra ut ur uppfarten farligare? Någonting måste göras, och Tisha och Albert tacklade det överväldigande jobbet med avundsvärd energi och entusiasm.

Förbättringarna är enorma. Den lilla stenburgen (tydligen kallad en gabionmur ) är helt charmig, flera nivåer är eleganta och de ljusa gröna och bluesna dyker verkligen på en dimmig dag. När dessa babyplanter har mognat och de nedre terrasserna har fyllt i, kommer denna gård att vara ett prydnadsstycke.

Det här är verkligen mer av ett "under" skott, med den gamla privethäcken, några av de nya växterna, den nya terrassen och det ännu inte fyllda markskyddet mellan paversna. Åh, och den massiva högen av murar, förstås.

Som ett DIY-projekt genomfördes uppgifter under helger och andra tillfällen från jobbet, passar och startar under två år. Som byggare och designer kunde Albert bygga upp sin erfarenhet som landskapsarkitekt med en hands-on designbyggnad. Planen var anpassad för att arbeta med befintliga förhållanden och layouten utvecklades som villkor och material förändrats. Planteringskonceptet utvecklades för att använda det som lånades, fritt och begåvat. Med tanke på den branta lutningen bestämde vi oss för att ett mångsidigt tillvägagångssätt skulle passa området. Vi utnyttjade 5 kubikmeter av "fri" urbanite (minus 150 USD leveransavgift) för att jämföra den branta sluttningen med 3 mindre kvarhållningsväggar för terrasser vinkelräta på uppfarten som nu innehåller inhemska och torktoleranta planteringar. De mindre terrasserna ökar i höjd för att matcha nivån på den större terrassen. Vi har lagt ett bord och två stolar på den större terrassen där vi kan se världen gå vid 6 fot över gatunivå.

De anställda / icke-DIY delarna av projektet var borttagning av rökelse cederträet och en transportörs tjänst att ta bort kvarvarande urbanite (återvunnen betong) som vi inte kunde använda eller ge bort. Halen var en olycklig och oplanerad kostnad. Projektet genomfördes i tre faser:

Fas 1: Torkplattor väggar Tre torra stackplanter väggar konstruerades för att accentuera den branta uppfarten. Tre vackra Swans Neck Agave, en i varje planter, skapar mycket visuell påverkan. De förvärvades via en Craigslist gratis annons. Beach Strawberry mjukar den stora befintliga kanten på uppfarten och Blue Chalk Stick-kåpan lägger till textur. Hållfastheten under utsikten terrassen innehåller ananas salvia och rosa-blommat vinbär för att ge en buffert från gatan.

Fas 2: Utsikt över terrassen, fernplantor Den 18 "höga vagnen på terrassen var fixerad på plats med murbruk och betongfot, sedan fylld på nytt. Våra pavers på terrassen gavs av oss av en kollega. Den vittrade och naturliga patina av Paversna ger terrassen snabb karaktär. En av paversna är imprinted med gatunamnet och hittades bort på trottoaren efter en rampramsuppdatering i området. Det är viktigt på två sätt: det lägger bokstavligen en del av kvarteret till Projektet markerar halvvägs milstolpe i färdigställandet av sminken. Mässingsknapparna täcker utrymmet mellan pavarna. Det är slitstarkt och har en fin struktur. Planteraren på baksidan av terrassen skapar en visuell anslutning till existerande stig och trappor. En New Zealand Tree Fern valdes här, eftersom den kan trivas i skuggan. Denna del av gården är mestadels i skugga från grannhuset. Andra delar av gården mottar eftermiddagssoljus. ne trellises byggdes för hand från redwood 2x4 timmer och rostfritt ståltråd för att lägga till en mjukgrön skärm mot vad som var en stor tomtvägg. Trellisesna, med en mängd klättrande vinstockar, finns på grannens fastighet och installerades med sitt samtycke.

Fas 3: Lägga höjd till befintlig kvarhållningsvägg och lägga till en gabionvägg Nivån under terrassen definieras av den ursprungliga hållväggen och höjdes i höjd genom att bygga 8 "-12" torr stapel ovanpå den. Denna nivå har nu tre Agave Blue Glow-växter för vidareutveckling av planteringskonceptet av arkitektoniska former. Papegojaben Lotus blev också planterad nyligen och kommer så småningom att spillas över väggen. På gatunivå ersattes den gamla häcken med en gabionmur som är fylld av Lin Creek River Cobbles. I efterhand kunde vi ha behållit mycket av urbaniten att använda för att fylla i dessa väggar, men det fanns ingen plats att lagra den och det hindrade framgården av gårdsprojektet genom att komma i vägen för demo. Utvidgningen på den lånade delen av vårt planteringskoncept förankrar grannens gigantiska yucca ena sidan av vår gård och har en stor närvaro. Växtmaterialet i nedre gabionområdet tar sin cue från yucca, med begåvad Yucca Color Guard och Yucca Blue Boy placerad i varje hörn. En särskild Nopale från Alberts barndomshem är också en del av den här sängen. Denna säng var bara planterad och fyller ut över tiden.

Vi spenderade ungefär $ 2.000 på gården makeover, lite för små. Detta belopp är mer än planerat. Den största delen av budgeten spenderades på gabionväggen ($ 750), följt av leverans ($ 150) och borttagning av urbanite ($ 450) och rensning av cederträd (389 USD). Resten av budgeten gick till möbler, material och växter.

Det är fascinerande, eftersom jag antog att huvuddelen av budgeten skulle ha spenderats på växter och som jordbearbetningsutrustning, eftersom jag är fullständigt överväldigad i ett projekt av denna skala och förvånad kan någon bara bygga kvarväggar och flera terrasser. Jag antar att vara en landskapsarkitekt hjälper.

Det här är en perfekt liten sittgrupp. Det ger underbar utsikt över gatan, medan plantorna direkt under uteplatsen ger en känsla av avskildhet.

Om du är intresserad av att göra något liknande i ditt eget hem, var Tisha och Albert snäll nog att ge några extra tips och tricks:

Leta efter gratis material från vänner, craigslist och nextdoor.com Var inte rädd att använda material på okonventionella sätt. Köp små växter för att spara pengar - de kommer att växa snabbt. Köp dina växter innan du behöver dem och om du har utrymme, låta dem acklimatisera. Vi gjorde det här på bakgården och överförde dem till större planterare som de växte. Använd vinkelfyllning i gabion väggar, det kommer att ankar i korgarna för en bättre passform än vår Lin Creek River Cobbles smidig konsistens.

Det här fotot ser verkligen ut som att allt det hårda arbetet var värt det: det här är helt drömigt, och det kommer bara att bli bättre i takt med att åren går. Tisha och Albert verkar älska den färdiga produkten - och till och med det arbete som fick dem här:

Utsikten terrassen expanderar vårt bostadsutrymme. Vi kan sitta där för att titta på solnedgången, grannskapsaktiviteter och fyrverkerier. Våra stolar vetter mot väster och vi är på toppen av vår gata så vi har utsikt över Sutro Tower över taklinjen. Hummingbirds älskar ananas sagan så vi ser dem komma och gå. Under arbetet mötte vi många grannar. Slutligen har det varit givande att se växterna fylla över tiden. Det enda vi skulle göra annorlunda är att använda urbaniten i gabionväggen.

Tack, Albert och Tisha!

  • SE MER FÖRE OCH EFTER PROJEKTER
  • SÄLJ DITT EGNA FÖRE OCH EFTER PROJEKT