Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Före och efter: Från en fruktansvärt obehaglig planlösning till ett allvarligt sofistikerat utrymme

Anonim

Eric och Joels nya lägenhet i Prospect Heights hade mycket att göra för det: generöst rymliga rum, massor av ljus, närhet till hundparker. Vad det inte gick för det: en oerhört obekväm planlösning där ett stängt kök anslutit sig till en mestadels värdelös "matsal foajé" - en föräldralös bit av utrymme som var för bred för att kallas en hall och för smal för allt annat. Förutom att renovera sitt kök ville paret också göra någonting åt den här konstiga installationen.

Förutom den obekväma golvplanen fanns det några kosmetiska problem: udda färgval och en renovering från början av 2000 som renoverade köket med mörkt, snyggt skåp. Köket väggar, målat ett metalliskt silver, hade verklig glitter i dem. Klart hade lägenheten en stor potential - men det var definitivt ett stort utrymme för förbättringar.

I många renoveringar av äldre lägenheter väljer husägare att riva ner väggarna mellan vardagsrum och kök. Men i detta fall valde Joel och Eric, som styrdes av deras designare Casey och Kumar, att hålla köket som ett separat rum för att bevara lägenets befintliga proportioner. (Dessutom varnade de av deras entreprenör att flera vattenrör som löper genom den här väggen skulle göra det svårt och dyrt att ta bort det.) De valde att riva ner väggen som skiljer köket från den gamla hall / matsalportalen, vilket ger köket en mer öppen känsla och tillåter den att expandera samtidigt som den bevarar sin identitet som ett separat utrymme.

Ett smart trick som Casey kom med för att utöka köket var att sätta in köksbordsskivan runt muren som skiljer köket från vardagsrummet. På vardagsrummet har bänkskivan underlag och hyllor ovanför: på köksidan får Joel och Eric några extra fötter av arbetsutrymme. Den utökade bänkskivan, som ligger bredvid matbordet, gör också ett bra buffertutrymme för fester.

Köket är en fin liten symfoni med olika toner, neutral men inte alls tråkig. De nedre skåpen är vit ek, med en bänk i Caesarstone i en betongfärg, och de övre skåpen är vita, med undantag av de som ligger strax ovanför kylskåpet, som är svarta för en extra bit kontrast. Kylskåpet är nytt, men Joel och Eric valde att behålla den befintliga diskmaskinen och spisen.

I hela lägenheten bidrar små förändringar till rymdens nya, strömlinjeformade, moderna känsla. Ett par väggmonterade hyllor ger lite intresse för den långa entrén och kvadrerar stegen mellan köket och vardagsrummet (och avlägsnar järnrelingarna) ger övergången ett mycket renare utseende.

Köket har ett nytt, ljusare trägolv, och golvet i hela lägenheten avlägsnades och färdigställdes för att matcha tonens golv i köket. Det är en hel lägenhet renovering som tar hänsyn till både funktionalitet och stil - den perfekta uppdateringen för att ta med 1920-talet i det 21: a århundradet.

Vill du se mer av Joel och Erics renovering? Du kan läsa allt om omvandling av deras badrum här.

Joel och Eric hittade sin entreprenör på Sweeten, en gratis tjänst som matchade husägare med lokala allmänna entreprenörer. Du kan läsa mer om projektet, se fler bilder och hitta källor på Sweeten-bloggen.

Apartment Therapy stöder våra läsare med noggrant utvalda produktrekommendationer för att förbättra livet hemma. Du stöder oss genom våra oberoende valda länkar, varav många tjänar oss till en provision.