Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Före och efter: Ett gammalt badrum möter en fantastisk tegelvåning

Anonim

Det här 50-talet badrummet har mycket på gång men inte mycket för det. Kan något göras för att göra det praktiskt, användarvänligt och lite mindre jumbled? Ett designföretag hade visionen och förtroendet att hjälpa det här lilla badrummet vara det absolut bästa som det kunde vara.

Det är viktigt att få en fullständig bild av det nästan 70 år gamla badrummet och den lilla biten av kaos som regerade där. Vi har tegelgolvet, rosa plattor, vattenskador, en toalett som sträcker sig in i den begränsade golvutrymmet och en absolut upplopp av rör som kommer från radiatorn och vattenvärmaren. Ändå är bastunet coolt, fönstret lägger till vackert dagsljus och taken är fantastiskt höga.

Det befintliga rymden, som ligger i Thessaloniki, norra Grekland, var mycket begränsad (33 m²) och slitna ut. Daterad tillbaka till 1950, med olika senare tillägg, behövde det lilla badrummet desperat en renovering.

Den nya unga ägaren Vanessa, kontaktade dtailstudentarkitekterna för att ombygga det, enligt hennes behov och estetiska ambitioner.

Badrummet hade lite av en kullerstens-tillsammans titta!

Detta är samma rum?!? Det är så rent och fridfullt, med Nary ett rör i sikte. Denna visionära ombyggnad gjordes av dtail studio, och deras förmåga att göra det mesta av detta utmanande rum är imponerande. Den klara gångbanan och siktlinjen genom badrummet gör att den känns mycket mer öppen och lugn - ingen mer toalett och sjunker i rymden. Den nya handfatet är snyggt undangömt, medan fåfänga lägger till massor av lagring utan att ta upp mer golvutrymme.

Det framgår också att det finns en avlopp i huvuddelen av rummet samt en i duschen. Det betyder att hela badrummet kan sladdas, kanske med duschslangen? Om så, grattis till alla inblandade.

Detta foto, taget från det tidigare badet, visar att toaletten sträcker sig nästan hela vägen över det öppna utrymmet. Det finns fortfarande en hel del golv - det är bara att det är otroligt besvärligt. Denna bild visar också ännu fler rör, dessa springer runt dörröppningen. Jag har aldrig sett så många rör i så lite utrymme! Designerna måste ha haft en koll på en tid som omdirigerar värmen och vattnet, eftersom det inte finns några tecken på rör i det renoverade badrummet.

Inga rör i sikte här heller! Den nya handduksvärmaren / radiatorn är perfekt smal, tjänar dubbelt och håller handdukarna snyggt korralled. Handdukar som hänger på stänger torkar inte snabbare, de har en snyggare och minimal look än de som hängde på krokarna.

Det här är långt ifrån det svaga, trånga badrummet för renovering. Jag älskar belysningsalternativen, särskilt hur rektangeln av vitt ljus runt spegeln återger dagsljuset som strömmar genom fönstret. Alla vita kakel och armaturer reflekterar båda typerna av ljus vackert och skapar en underbart diffus och smickrande glöd.

Speglar placerades strategiskt, för att lägga ljus och illusion av mer utrymme.

Det fungerade!

Den nya nedre profiltoaletten har sin egen krog; De diskreta utrymmena gör att det lilla badrummet känns rymligare snarare än mindre. Inbyggd förvaring för toalettpapper (både strömrullen och backarna) är smart inbromsad, med staplade rullar som blir runt designelement som står i kontrast med torget.

Projektet var utformat för att ge funktionalitet, elegans, renhet och komfort. För att uppnå detta bildades en alkov för att rymma den vägghängda toaletten.

Det gamla gjutjärnbadet avlägsnades och ersattes av en anpassad inbyggd dusch med inbyggda hyllor och en flytande bänk.

Förutom att vara mycket attraktivare är den nya badkonfigurationen mycket mer tillgänglig, vilket ger både enkel åtkomst och sittplatser. Det här är också första gången vi har sett vad jag anser vara tillräckligt med duschrum, med gott om utrymme för schampo, balsam, duschgel, barberkräm, scrubs, rakhyvel och mycket mer. Du vinner olympiska olympiska bröllop, dtail!

Låt oss avsluta på en närbild av plattorna. Det är en spännande kombination av stilar, och jag applåderar beslutet att använda ett litet badrumsgolv som ett tillfälle att använda ultra-speciella plattor:

Alla väggarna var täckta av vita 6 "x6" keramiska plattor, lika stora som de gamla 50-talet-med ett offsetmönster. Kvadratiska tunnelbana väggplattor var ihop med handgjorda, skräddarsydda sexkantiga, hydrauliska cement golvplattor, i tre variationer.

Sammantaget är detta en häpnadsväckande renovering. Ja, originalet var imponerande gammalt, men det verkade inte ha mycket charm att rädda, och detta tarmjobb omvandlade ett besvärligt och vattenskadat rum till en vacker, lysande fristad.

Tack dtail studio!

  • SE MER FÖRE OCH EFTER PROJEKTER
  • SÄLJ DITT EGNA FÖRE OCH EFTER PROJEKT