Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

En Källare Lägenhet Vänd Swank Space-Age Bachelor Pad

Anonim

Projekt av: Ann Yu och Amber Tillman / AAID
Plats: New York City

En av mina goda vänner flyttade till New York tidigare i år för att driva en ny karriär och liv i magisk NYC så min designkollega och jag ville sparka av hans färska nystart genom att förvandla sin fängelse-liknande lägenhet på 500 kvm in i en modern och rymdåldrad ungkarlskudde. Han gav oss en budget på $ 10.000 för att förse hela platsen (ner till badrumsmattor och krukor och kokkärl) på två veckor och i de döda på vintern.

Vi köpte många av delarna online via Craigslist, West Elm, CB2 och möbelaffärer i NYC innan vi faktiskt anlände till New York. Vi hittade en fantastisk rabatt lager som drivs av organisk modernism där vi hittade några riktigt vackra bitar allt för under $ 1000 (ja det inkluderar den fantastiska credenza och gräshopplampan!).

Men det var definitivt en utmaning som i någon skulle behöva vara i lägenheten då dessa bitar anlände och alla skulle behöva lagras innan vi kom fram. Ibland måste vi anställa flyttande människor för att hämta Craigslist-fynd och ta tillbaka dem till lägenheten. Vi hade en "vad som helst som krävs för att få rätt bitar".

Dessutom, utan att titta på många av dessa delar personligen, behövde vi verkligen behålla vår vision och fokusera på vilken typ av utrymme vi designade för Hai. Soffan som köptes från A + G Merch var fokusen kring vilken vi köpte alla andra bitar. Den rika blå tonen i soffan gick verkligen med tegelväggarna. Vi köpte soffbordet från Repop i Brooklyn - de har några fantastiska stycken där för att blanda n match vintage med nya. Den bakgrundsbelysta belysningen konstruerades och gjordes av Amber samt kanfakonst i sovrummet vilket bidrog till att skapa värme och konsistens i det lilla och mysiga rummet.

Utrymmet i allmänhet var så otroligt litet, det var väldigt svårt att försöka hålla storleken på alla delar i proportion så att inget överbelastades eller såg ut ur sin plats. Faktum är att vi för att öppna utrymmet mer målade taket en ljus vit (ursprungligen rustad ut och silver). Vi ville ha Hai att gå igenom dörren varje dag och känna att han var på toppen av sitt spel, super awesome: karriär, kolla! älska livet, kolla! humörbelysningskontroll! swanky pad, kolla! Det är ganska otroligt vad du kan göra med ett litet utrymme och varje bit räknas.

Tack, Ann och Amber!

• Är du en designer / arkitekt / dekoratör intresserad av att dela ett bostadsprojekt med läsare i lägenheten? Kontakta redaktörerna via vår programprojektformulär.