Populära Inlägg

Redaktionen - 2019

Ett överflödigt familjehem i Hampstead

Anonim

Projekt av: Linda Levene av LLI Design
Plats: Hampstead, London, Storbritannien

Denna vackra familjebostad i lummiga Hampstead, norra London, nära de breda öppna platserna i heathen, behövdes återföras till sin tidigare ära. Klienterna ville behålla art deco-funktionerna men få dem uppdaterade, samtidigt som de tillagde en modern känsla till huset.

Klienterna var korta för oss att behålla den rymliga öppen planlösningen till huset men lägger till värme och karaktär som de kände saknades. De ville ha ett avslappnat hem där de kunde underhålla.
Vår utgångspunkt var klienternas kärlek till överflödig stark färg, röd var deras favorit. Trots att vi inte ville ha färgen att överväldiga ville vi göra ett bestämt uttalande. Det mycket långa, men relativt snäva vardagsrummet var visuellt uppdelat i två distinkta områden för att göra det till ett mer användarvänligt utrymme. Vi valde en begränsad palett av grått, rött och svart, som lagrade en mängd olika texturer och material.
Huset hade några intressanta arkitektoniska särdrag som det karakteristiska ovala tv-rummet. Denna ovanliga form bidrog till att informera designen med en krökt soffa och runda former i andra möbelstycken som den klassiska äggstolen.

Det existerande svart marmor Art Deco-badrummet var omdefinierat och åtkomligt för att ge den en lyxig känsla. Detta ledde i sin tur till en 1930s överdådig känsla i sovrummet med speglade ytor, glas och överdådiga tyger för att skapa en fristad för ägarna.

Som med alla våra designprogram har en bra belysningsdesign spelat en viktig roll för att skapa en varm och välkomnande känsla för huset.

Tack, Linda Levene av LLI Design

• Är du en designer / arkitekt / dekoratör intresserad av att dela ett bostadsprojekt med läsare i lägenheten? Kontakta redaktörerna via vår programprojektformulär.

(Bilder: via LLI Design)